Frysta jordnötssmör "godisar" täckta med smält hasselnötschoklad

Fick nå ryck imorse och bestämde mig för att göra jordnötssmör "godisar" täckta med hasselnötschoklad i :D. Det var inte alls nå svårt och jag hade heller inte något recept som jag gick efter, utan jag improviserade bara! Även med den smälta chokladen :).
Har precis tagit en sån här godis ur frysen, FAA-AAAN vad gott det blev! ^^ Så jag tänkte dela med mig av mitt recept (finns säkert ett liknande recept på internet, men jag bestämde receptet helt själv här nu) här till er:
 
Börja med att sätta på plattan på högsta värmen. På mina plattar så har jag till 12, så där tog jag då till 12. Sen när det börjar bubbla ordentligt så sänk till 6:an
 
Ta sedan en genomskinlig glaskål för att påbörja vattenbadet. Skulle det vara så att ni inte har en genomskinlig glaskål (som det var i mitt fall) så ta en liten rund form eller något liknande och sätt över vattnet.
TÄNK PÅ ATT SKÅLEN/FORMEN KOMMER BLI VARM! HA GÄRNA EN HANDDUK ELLER EN GRILLVANTE FÖR ATT EJ BRÄNNA ER! Tryck på länken för att se vad jag menar om du inte förstår.
 
Skär sedan 50g mat- och bakmargarin och ha i det i den smälta chokladen. Är du laktosintollerans så ta de smör som du kan använda.
 
Sedan 2 matskedar mjölk. Skulle det vara så att du är laktosintolerans så välj laktosfri mjölk, eller om du helt enkelt inte tycker om mjölk så kan du ta havredryck, solhavre naturell eller sojadryck (tryck på länkarna för att se hur de ser ut).
 
Sedan när detta är klart, så ska du ha ner detta i en plaspåse så att du sedan kan ha ner chokladen i formarna... Detta är väldigt lätt att göra! Ta en halvlångt glas, sätt ner påsen i glaset (se nedan) och börja sedan hälla i chokladen i glaset. Ta hjälp av en tesked för att få ner allting i påsen ur skålen/formen.
Ta sedan ur påsen och gör en knut och klipp sedan ett litet hål i hörnet på påsen så att du kan trycka ut (typ som en strut, tryck på länken för att se på ett ungefär hur jag menar).
 
Sedan till "fyllningen":
Börja med att sätta 8 småbrödsformar i en avlång matlåda(?).
 
Sedan börjar du ha i jordnötssmöret i formarna med hjälp av en tesked. Det här jordnötssmöret finns både i creamy och crunchy. Jag tycker dock att crunchy är godast men tog fel när jag köpte den här för någon vecka sen.
 
Ha sedan i den smälta chokladen i formarna med hjälp av struten.
Sedan in med dessa i frysen, och ha dem där i 2-3 timmar så att de stelnar ordentligt.
 
Och såhär såg mina ut efter ca 2 timmar. :)
Receptet är till ca 8st "godisar".
100g Ica Basic Mjölkchoklad med hasselnötter.
50g Icas mat- och bakmargarin.
2 matskedar(30ml) mjölk (grön förpackning).
8 små klickar jordnötssmör med hjälp av en tesked.
 
Kamera: Panasonic Lumix DMC-LX3
Modell: -
Effekt/Inst: iA- autofokus, iA- micro fokus & P-ae micro fokus.
Övrigt: Jag antar att jag egentligen inte behöver säga det här, men gör det ändå: DETTA ÄR EJ FÖR NÖTALLERGIKER. Ganska obvious eller hur? Detta är ju världens nötbomb ju.

Kommentarer
Postat av: Emma Qvist

Hej! Om ens platta bara går till 6an, till vilken värme ska man sänka till då?

Svar: Hejhej! Om din platta bara går till 6:an så ska du sänka till 3:an :)
Sara Fällström

2016-02-19 ϟ 15:17:43
http://emmasfood.blogg.se
Postat av: Clara

Mmh, ser otroligt gott ut! Ska nog veganisera det här receptet. Vad tror du om att göra dem i knäckformar - får det plats eller är de för små?

Svar: Hej! Ja det låter som en smart idé. Hmm... Jadu. Du kan ju prova men de kan bli för små! Men som sagt, prova dig fram :)
Sara Fällström

2016-02-19 ϟ 19:22:26
http://ohwowlovely.devote.se/Namn - så att jag vet vem du är ﺕ
Klicka i här om du vill vara V.I.P ﺕ

Din e-postadress, tack †

Din bloggadress - så att jag kan besöka din blogg †

Skriv här †

Trackback