svar på tal 17/2-16 § Hur lägger man skugga bakom texten?

 
svar: Hej Emma! Jag antar att du menar skuggorna som är bakom texten där det står kommentarer, kategorin, tid och datum osv eftersom du skrev under inläggen? :)
 
Jag är inte direkt världens bästa på att förklara saker men ska försöka förklara så bra som möjligt!
Alla stilmallar ser ju olika ut och kanske "fungerar" helt olika? Men om man har blogg.se så brukar dem flesta stilmallarna nog se ut se ut såhär (visar endast hur sektionen för texten till "kommentarer", kategorin, tid och datum ser ut, tryck HÄR för att se exakt vad jag menar) :
 
Så om du nu vill ha skugga bakom texten, så lägg endast in den här koden (se markerat på bilden nedan) ovanför koden som det står "font-family:" (- Det bör stå så om ni har en original stilmall från blogg.se , annars så kanske det står något liknande också? Prova er fram :) -)
 
Är inte direkt världens expert när det kommer till att skapa koder och att förstå dem till 100% osv, men denna är faktiskt rätt lätt att förstå när man väl har lärt sig och så :).
Men där det står "9px" är själva storleken på skuggan som ni vill ha. Jag lät dock det där stå kvar eftersom jag redan gillade storleken på skuggan bakom texten.
 
Nu till färgen på skuggan! Detta är då faktiskt härligt att man kan välja själv! Jag tycker dock att färgpaletten som finns HÄR för att välja färg på skuggan är lite "liten" och har inte så mycket färger att välja på. Så jag väljer istället färger HÄR (ni kan även klicka på bilderna), för där finns det sååå mycket mer att välja mellan.
 
Hoppas detta blev till någon hjälp! Och att det var svaret på din fråga, Emma! :)
Btw! Denna kod (ska) funkar till all text på bloggen man vill ha skugga bakom! Bara att leta er fram i stilmallen.
Om det är något ni undrar över, så fråga jätte gärna! Blir bara glad!

KommentarerNamn - så att jag vet vem du är ﺕ
Klicka i här om du vill vara V.I.P ﺕ

Din e-postadress, tack †

Din bloggadress - så att jag kan besöka din blogg †

Skriv här †

Trackback